Чаша захар, 2 чаши брашно и 3 ябълки - нищо работа, а става най-вкусният кекс на света! Пухкав и с чуден аромат:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Чаша захар, 2 чаши брашно и 3 ябълки - нищо работа, а става най-вкусният кекс на света! Пухкав и с чуден аромат:
Чаша захар, 2 чаши брашно и 3 ябълки - нищо работа, а става най-вкусният кекс на света! Пухкав и...
60773
Чаша захар, 2 чаши брашно и 3 ябълки - нищо работа, а става най-вкусният кекс на света! Пухкав и с чуден аромат:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Есента идва с аромат на ябълки - сигурно няма по-чудесно ухание, което да се разнася от кухнята, от прясно изпечен ябълков сладкиш ! Точно такъв сме ви приготвили днес - нежен сладкиш със сочни ябълки , който се топи приятно върху езика и дарява наслада с всяка хапчица. Ето и рецептата за чудно пухкав ябълков кекс :

Чудно пухкав ябълков кекс

Продукти:

3 яйца

1 ч.ч.

захар

2 ч.ч. брашно

4-5 с.л олио

1 пак. бакпулвер

1 ч.л. канела

3 средноголеми ябълки

натрошени орехи - по желание

Приготвяне:

Разбийте яйцата със захарта с миксер на пухкав крем. Добавете постепенно олиото и канелата, а накрая - постепенно брашното, смесено с бакпулвера (задължително да се пресеят със сито, за да стане пухкав кексът).

Обелете ябълките и ги настържете (не предварително, за да не потъмняват), след което ги добавете в сместа. Разбъркайте с лъжица до получаване на еднородна смес.

По желание добавете към сместа и натрошени орехи - още по-вкусно е!

Изсипете тестото в тава или кексова форма, предварително намазана с олио. Изпечете кекса за 50-60 минути в загрята на 150 градуса фурна.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft