Можете ли да устоите на парче шоколадова торта ? Едва ли има човек, който да може! А днес сме ви приготвили истинско съкровище - сочна, влажна и топяща се от сладост шоколадова торта без яйца . Рецептата е лесна, просто трябва да следвате стъпките по-долу:
Супер шоколадова торта без яйца
Продукти:
1,5 чаши брашно
3 супени лъжици какао на прах
1 чаена лъжичка сода
щипка сол
1 чаша захар
1/4 чаша масло
1 чаша вода
1/2 супена лъжица екстракт от ванилия
1 супена лъжица бял винен оцет или лимонов сок
1/4-1/2 чаена лъжичка разтворимо кафе
Приготвяне:
1. Загрейте фурната на 180 градуса. Покрийте формата с хартия за печене, намажете със зехтин или растително масло и поръсете с брашно.
2. Смесете брашното, какаото, содата и солта. В отделна купа смесете захарта, маслото, водата, оцета и кафето. Разбийте, докато захарта се разтвори напълно.
3. Смесете и двете смеси до гладкост.
4. Изсипете тестото в подготвената форма и печете 35-40 минути. Охладете напълно и нарежете. и нарежете. Отгоре можете да покриете с най-простия шоколадов крем или да поръсите с настърган шоколад.
Да ви е сладко!