Чаша кайма и кашкавал. По-вкусни от обикновените кюфтета!
28 Април 2021
3276
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Нежни кюфтета във фурната с кашкавал. Ще ви разкажа и как приготвям вкусен сос от заквасена сметана за кюфтета, което ще ги направи още по-вкусни.
Чрез добавяне на кашкавал към плънката, те стават крехки, сиренето в готовите котлети няма добър вкус. Кюфтетата се държат добре формата си и не се разпадат.
Състав:
- Кайма - 500 г
- Яйце - 2 бр.
- Кашкавал - 200 г
- Галета - 50 г
- Вода - 50 мл
- Лук - 2 бр.
- Чесън - 2 скилидки.
- Сол - 1 ч.л.
- Черен пипер - на вкус
За сос от заквасена сметана към кюфтетата:
- Заквасена сметана - 150 г
- Вода (Гореща вода) - 250 мл
- Брашно - 30 г
- Масло - 30 г
- Сол -1/2 ч.л.
- Черен пипер - на вкус
Процес на готвене:
Прехвърлете каймата в дълбока купа, счупете там две яйца и добавете сиренето - по-добре е да го смелите в блендер.
- Сол, черен пипер, разбъркайте всичко заедно. Нарежете лука на ситно и смелете с пасатор, заедно с чесъна. Масата се прехвърля в плънката.
- Галетата се заливат с 50 мл вода и се добавят към плънката.
- Оформете кюфтета от получената смес и разпределете върху лист за печене, намазан с масло.
- Изпратете в предварително загрята фурна за 30-35 минути на 180 градуса.
- Пригответе соса: разтопете маслото в тенджера, добавете брашно, разбъркайте 2 минути на слаб огън.
- Налейте вряла вода, добавете заквасена сметана, сол, черен пипер, оставете на огън в продължение на 4 минути, като разбърквате. Сосът е готов!
- Сервирайте готовите кюфтета, като ги залеете със сос. Добър апетит!
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари