Ако искате бърза закуска, но нямате и грам свободно време, тогава тези вкусни кашкавалени питки са вашето спасение. Просто трябва да разбъркате всичко и след това да изпържите от сместа вкусни мини хлебчета с кашкавал . Вече няма да останете гладни! Затова си запишете рецептата за тези вкусни питки на тиган с кашкавал и салам , и непременно ги пригответе за семейството - всички ще са доволни!
Питки с кашкавал и салам
Продукти:
1/2 ч.л.сода
250 мл (1 чаша кисело мляко)
1/2 ч.л.сол
320 гр. (2 чаши брашно)
1/2 ч.л.захар
220 гр.
100 гр. настърган кашкавал (1 чаша)
Приготвяне:
Настържете на ситно кашкавала и го смесете с всички останали съставки, с изключение на колбаса. Поръсете масала и ръцете си с брашно. Омесете тесто от продуктите. Ще бъде малко лепкаво.
Разделете тестото на 6-7 части и ги оформете на сплескани питки. В центъра разпределете ситно нарязания или настърган колбас.
Съберете отгоре тестото така, че да се получи нещо като торбичка, прищипете краищата, обърнете и леко сплескайте с длан.
Изпържете питките под капак в намазнен тиган на минимален огън. 5 минути от едната страна, а след това също толкова и от другата.
Приятен апетит!