![admin](https://i.zajenata.bg/images/0/th_13af5f6b523fc05e7c790c3c67088613.jpg)
Изсипете брашното в купа (започнете с 1,5 чаши), направете в средата кладенче и налейте вътре водата, олиото, водката, едно яйце, добавете солта и захарта. Омесете тестото, като добавяте още брашно (трябва да е малко по-меко от това за понички), омесете го добре на масата, след това поставете в купа и покрийте купата с чиста кърпа. Оставете го в продължение на най-малко 1 час да втасва.
Смесете каймата с нарязания лук, добавете сол и черен пипер на вкус, след което леко разредете със студена вода (около 50 мл.), Плънката трябва да е като много гъста сметана.
Тестото се разделя на две части, едната част се връща в купата, а другата се разделя на парчета приблизително с големината на топка за пинг-понг (може и по-големи, в зависимост от това колко големи искате да са чебуреките).
В тиган загрейте достатъчно количество олио.
Парчетата от тестото разточете на тънък пласт, но не прекалено. В единия край сложете от плънката, може да поставите и парче масло, което ще даде допълнителна сочност и аромат.
Плънката се прихлупва с тестото, с приглаждане с длани се изкарва въздухът от тестото, за да не се надуе при пърженето и да се спука. Прищипете добре ръбовете с пръстите си.
Готовите чебуреки изпържете в добре сгорещено олио, като внимавате да не скъсате тестото, и пържите на средна температура до златисто кафяво. Обърнете ги с помощта на две широки шпатули.