1 средно голямо пиле
2 чаена чаши ориз
1 супена лъжица масло
1 супена лъжица олио
5-6 чушки
5-6 домата
1-2 моркова
1 глава кромид лук
няколко зърна черен пипер
1 дафинов лист
1 зърно бахар
Пилето заедно с моркова, нарязан на малки кубчета, лука, зърната бахар, черния пипер и дафиновият лист се сваряват. Поставя се толкова вода, че след сваряването да останат 6-7 чаени чаши бульон. Оризът се измива много добре и се оставя да се оцеди. След това се запържва, добавят се нарязан лукът и чушките. Запържва се още около 4-5 мин. Добавят се и нарязаните на едро домати, разбърква се и съдът се сваля от огъня. Свареното пиле се нарязва. Подрежда се в тава - върху предварително насипаният ориз. Залива се с оцедените 6-7 чаши бульон (ако не достигне - допълва се с вода). Пече се до готовност на ориза. Поднася се с листенца пресен босилек.