500 гр. домашна наденица
1 голяма глава лук, нарязана на кубчета
2 чаши сушен черен боб (или 3 консерви)
2 чаши сушена леща (или 3 консерви)
2 консерви нарязани домати
1 чаша не много лют салса верде (мексикански зелен сос)
4 кубчета телешки бульон
1 голям морков, нарязан на четвъртинки и след това на резени
1 голяма връзка спанак, почистен и нарязан на дребно
4 скилидки чесън, счукан
1 с.л. ябълков оцет
1 ч.л. сол
1/2 ч.л. смлян черен пипер
хрупкав пържен лук за декорация
Ако използвате сушен боб/леща, сипете ги в тенджера заедно с 6-8 чаши вода и покрийте. Възварете сместа и оставете да къкри 5-10 минути. Махнете от огъня и оставете покрит съда, докато стане време да използвате.
В тиган изпържете наденицата, като я разтрошите добре, докато стане кафява и почти готова. Добавете лука и запържете и него до омекване.
Сложете сместа с наденицата в гърнето, добавете останалите продукти и достатъчно вода, така че да ги покрие. Гответе на силен огън за 4-6 часа, докато бобът омекне. Опитайте на вкус и добавете подправките. Пресипете в купички и поднесете с хрупкав пържен лук.