Черен боб в гърне с домашна наденица

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Черен боб в гърне с домашна наденица
Черен боб в гърне с домашна наденица
admin
Добавена от: admin
11804
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 гр. домашна наденица
1 голяма глава лук, нарязана на кубчета
2 чаши сушен черен боб (или 3 консерви)
2 чаши сушена леща (или 3 консерви)
2 консерви нарязани домати
1 чаша не много лют салса верде (мексикански зелен сос)
4 кубчета телешки бульон
1 голям морков, нарязан на четвъртинки и след това на резени
1 голяма връзка спанак, почистен и нарязан на дребно
4 скилидки чесън, счукан
1 с.л. ябълков оцет
1 ч.л. сол
1/2 ч.л. смлян черен пипер
хрупкав пържен лук за декорация

Ако използвате сушен боб/леща, сипете ги в тенджера заедно с 6-8 чаши вода и покрийте. Възварете сместа и оставете да къкри 5-10 минути. Махнете от огъня и оставете покрит съда, докато стане време да използвате.
В тиган изпържете наденицата, като я разтрошите добре, докато стане кафява и почти готова. Добавете лука и запържете и него до омекване.
Сложете сместа с наденицата в гърнето, добавете останалите продукти и достатъчно вода, така че да ги покрие. Гответе на силен огън за 4-6 часа, докато бобът омекне. Опитайте на вкус и добавете подправките. Пресипете в купички и поднесете с хрупкав пържен лук. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft