Черен дроб по кръчмарски

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Черен дроб по кръчмарски
Черен дроб по кръчмарски
admin
Добавена от: admin
36681
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

черен дроб - 600 г телешки или агнешки
брашно - 4 с.л.
олио - 1 с.л.
масло - 2 с.л. краве
бекон - 100 г, нарязан на ситно
лук - 1 глава, нарязана на полумесеци
чесън - 1 скилидка, наситнена
доматено пюре - 2 с.л.
червено вино - 200 мл
домати - 2 броя, обелени, нарязани на кубчета
чушки - 3 броя червени и зелени, печени, нарязани на ивици
риган - 1 ч.л.
сол
черен пипер
 

Премахнете ципата, кръвоносните съдове от дроба и го нарежете на парчета. Подсушете го старателно с кухненска хартия и го оваляйте в брашно, след което го изпържете в сгорещено олио.

Извадете дроба и в същата мазнина задушете лука и чесъна за 2-3 мин. Добавете бекона и чушките, а след още 1 мин. изсипете и доматите, доматеното пюре, ригана и виното.

Подправете ястието със сол и пипер на вкус. Сосът къкри непокрит, докато се сгъсти. След това се добавя дробът и се вари още няколко минути. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft