черен дроб - 600 г телешки или агнешки
брашно - 4 с.л.
олио - 1 с.л.
масло - 2 с.л. краве
бекон - 100 г, нарязан на ситно
лук - 1 глава, нарязана на полумесеци
чесън - 1 скилидка, наситнена
доматено пюре - 2 с.л.
червено вино - 200 мл
домати - 2 броя, обелени, нарязани на кубчета
чушки - 3 броя червени и зелени, печени, нарязани на ивици
риган - 1 ч.л.
сол
черен пипер
Премахнете ципата, кръвоносните съдове от дроба и го нарежете на парчета. Подсушете го старателно с кухненска хартия и го оваляйте в брашно, след което го изпържете в сгорещено олио.
Извадете дроба и в същата мазнина задушете лука и чесъна за 2-3 мин. Добавете бекона и чушките, а след още 1 мин. изсипете и доматите, доматеното пюре, ригана и виното.
Подправете ястието със сол и пипер на вкус. Сосът къкри непокрит, докато се сгъсти. След това се добавя дробът и се вари още няколко минути.