Божествен Черешов сладкиш - приготвям го винаги за Черешова задушница! Просто разбъркай, нареди и изпечи!

вход през zajenata.bg
За Жената
Божествен Черешов сладкиш - приготвям го винаги за Черешова задушница! Просто разбъркай, нареди и изпечи!
24539
Източник: За Жената
Снимков материал: iStock
Божествен Черешов сладкиш - приготвям го винаги за Черешова задушница! Просто разбъркай, нареди и изпечи!

Юни е месецът на черешите - тези вкусни и ярки малки съкровища, които ни примамват да ги опитаме още от дървото! Неслучайно черешата е звездата на днешния ни сладкиш - тя му придава особена свежест и неповторим аромат! 

Тъй като обикновено през юни се пада и Черешова задушница, нашето предложение е да го приготвите специално за този ден и да почерпите с него близки и познати. Още по-вкусно става, ако го приготвите не с череши, а с вишни - те му придават много приятна кисела нотка.

Ето лесната рецепта за Пандишпанен сладкиш с череши или вишни:

Пандишпанен сладкиш с череши

Продукти:

  • 2 ч.ч. брашно
  • 125 гр. масло
  • 1 ч.ч. захар
  • 4 яйца
  • 200 гр. прясно мляко
  • 1/2 бакпулвер
  • 1 ванилия
  • 1/2 кг череши (вишни)

Приготвяне:

Маслото се  разбива със захарта до побеляване. Прибавят се отделно разбитите яйца, брашното, смесено с бакпулвера, и ванилията.

Готовото тесто се изсипва с намазана с масло ипоръсена с брашно тава (форма).

От черешите (вишните) се изваждат костилките. После плодовете се овалват в брашно и се нареждат върху тестото. 

Сладкишът се пече в загрята на 180 градуса фурна до суха клечка.

След като се охлади, се поръсва с пудра захар, смесена с ванилия, и се нарязва на парчета.

пандишпанен сладкиш с вишни

Снимка: iStock

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft