Черешите се слагат в тенджерка, върху тях се сипва 1/2 от захарта и се загряват на котлона, като се бъркат, докато захарта се разтопи.
Жълтъците се разбиват с миксер заедно с останалата захар, докато започнат да избледняват. Долива се кипналата сметана и отново се бърка.
Яйчено-сметановата смес се прехвърля в тенджерка и се бърка, докато кипне. След това се отстранява от котлона, добавя се ванилията и се разбърква.
Сухата сметана се разбива на сняг според указанията на опаковката. Черешите се пюрират, добавя се яйчено-сметановата смес и се разбърква с шпатула. Сипва се и разбитата на сняг сметана и се бърка внимателно в една посока.
Сладоледът се покрива с фолио и се поставя във фризер. През около 1 час периодично се разбърква, за да не се получат ледени кристали.