Брашното се пресява над пластмасова купа. Свинската мас се загрява за 1 минута в микровълнова печка. Към нея се добавят солта и захарта. Разбърква се да се разтворят съставките в горещата мас, след което се излива в средата на купата с брашно. Добавя се сухото вино, което трябва да е със стайна температура. Замесва се меко тесто, което се събира на топка. Разделя се на две или три топки. Фурната се включва да загрява. От всяка топка се разточва кора с дебелина половин сантиметър /може и по тънко/. Реже се на не много големи триъгълници. В средата на всеки се слага по 1 вишна. Навиват се на руло, като се тръгва от дългата страна към върха. По този начин те заемат формата на рогчета. Подреждат се в тавичка за печене. Пекат се до порозовяване. Овалват се още топли в пудрата захар. Подреждат се в купа. Когато изстинат, се покриват с прозрачно фолио, за да се запазят меки. Консумират се на следващия ден.
Черешови рогчета с пудра захар
22 Декември 2011
6059
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари