1. В топлата вода разтворете маята, веднага добавете олиото и брашното и омесете тесто.
2. Разделете го на 2 части.
3. В едната част добавете какаото, а в другата - 3 супени лъжици брашно.
4. Двете части разделете на по 6 топки (общо 12).
5. Оставете ги да втасват около половин час.
6. През това време пригответе сиропа: смесете захарта, водата и ваниловата захар и оставете сместа да заври.
7. Загрейте фурната на 220 градуса.
8. Намажете две големи тави с масло.
10. Поставете топче тесто на работния плот и го разточете леко. Вземете топка тесто с противоположен цвят и разточете леко и нея, след това я поставете върху другото тесто и заедно ги разточете на голяма кора с диаметър около 20 см.
11. Нарежете на 8 части (триъгълници), намажете с конфитюр и ги навийте на класически кифлички.
12. Подредете ги в тава и печете, докато се зачервят - около 15-20 минути.
13. Извадете от фурната и залейте с охладения сироп.
14. Завъртете няколко пъти, за да се потопят изцяло в сиропа и да попият добре.