За тестото:
3 яйца
120 гр. пудра захар
2 белтъка
120 гр. брашно
1/2 чаена лъжичка канела
1 чаена лъжичка смляно кафе
1 чаена лъжичка бакпулвер
За крема:
100 гр. масло
150 гр. фъстъчено масло
2 супени лъжици захар
100 мл сметана
За глазурата:
100 гр. шоколад
1 чаена лъжичка масло
2 супени лъжици вода
пудра захар на вкус
Загрейте фурната на 180 градуса. Разбийте яйцата със захарта, а отделно разбийте на сняг белтъците. Брашното смесете с канелата, кафето и бакпулвера, след това ги добавете към разбитите яйца заедно с пяната от белтъци. Изсипете сместа във форма, намазана с масло, и печете във фурната 40-тина минути. След като приключите, оставете блата да се охлади.
За крема разбийте двата вида масло със захарта и след това да ги добавете към сладката сметана. Разбъркайте добре.
Разделете блата на 3 части, за да получите 3 еднакви кори. Поставете едната, намажете върху нея от крема, а след това повторете същото и с втората кора. Покрийте с третата кора и най-отгоре залейте с глазурата (приготвена от разтопения с малко вода, захар и масло шоколад). Намажете добре тортата с глазурата и я оставете в хладилник за най-малко 3 часа преди сервиране.