Черупките от яйца са лекарство за много болести - щитовидната жлеза, гастрит...

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Черупките от яйца са лекарство за много болести - щитовидната жлеза, гастрит...
28743
Снимков материал: pixabay.com
Черупките от яйца са лекарство за много болести - щитовидната жлеза, гастрит...

90 процента от черупката от яйцето се падат на калция, което я прави най-добрият естествен източник на този минерал. Освен калция, черупката от яйце съдържа много важни елементи за човешкото тяло: желязо, мед, манган, цинк, флуор, хром и молибден.

Именно заради това, много експерти препоръчват смелена черупка от яйце като естествена и много ценна добавка от калций. В зависимост от възрастта, препоръчителната дневна доза варира от 1,5 - 3 грама смелена черупка от яйце . При това е важно да знаете, че 1 чаена лъжичка от смелената черупка тежи около 5 грама и съдържа 1600-1800 милиграма калций. Ето как и за кои здравни цели можете да използвате тази част от яйцето, който винаги скочи като отпадък.

За доброто функциониране на щитовидна жлеза  вземете обелки от 8 яйца, почистете ги и ги подсушете, а след това надробете. Към полученият прах прибавете сок от 2 лимона и го оставете в хладилника да престои няколко дни. Когато пилинг ще се разтопят, процедете течността и смесете я с 1 л ракия и 1 килограм мед.

Преди употреба, оставете сместа да престои 7 дни, а след това консумирайте го 2-4 пъти на ден, по 1 супена лъжица след хранене.Срещу оплаквания, причинени от гастрит или язва - Една супена лъжица счукани черупки от яйца смесете с 1 супена лъжица захар и 1 супена лъжица смляно индийско орехче. Тази смес консумирайте 20 дни, 3 пъти на ден по 1 супена лъжица, разтворена в малко вода.

- Вземи смлени черупки от яйца на върха на ножа и смесете с 2 супени лъжици лимонов сок. Когато пилинг ще се потопи в сок, добавете 100 милилитра топло мляко. Консумирайте тази смес 2 пъти на ден - сутрин на празен стомах и вечер преди лягане. За укрепване на организма и прочистване на кръвта взеемете обелки от 4-5 яйца.

Измийте добре, надробете ги и ги поставете в 300 милилитра вода. Водата съхранявайте в хладилник до седмица и използвайте като питейна вода. Ежедневно консумирайте 2-3 чаши вода с малко лимонов сок.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft