Чесновата супа на баба, която убива и последния бацил у вас. С нея ще изчистите цялото си тяло и ще намалите лошия холестерол

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Чесновата супа на баба, която убива и последния бацил у вас. С нея ще изчистите цялото си тяло и ще намалите лошия холестерол
96138
Снимков материал: pixabay.com
Чесновата супа на баба, която убива и последния бацил у вас. С нея ще изчистите цялото си тяло и ще намалите лошия холестерол

Сезонна чеснова супа ще ви помогне да преборите болестите, причинени от инфекции, настинките и бацилите, и да се справите с високите нива на холестерола


Тази чеснова супа може да я ползвате не само когато сте болни, но и като средство за профилактика. противно на очакваното супата е хем вкусна, хем прилично уханна заради другите съставки, които съдържа.

Учените по целия свят все още не могат да стигнат до единодушно становище за способността на чесъна да се бори с инфекциите.

Въпреки това, последните изследвания са потвърдили, че редовният прием на чесън в храната през цялата зима може значително да намали продължителността на симптомите на настинката от четири до пет дни.

Освен това, супата която ви предлагаме, ще прочисти добре организма и ще намали високите нива на лошия холестерол.

 

Природният антибиотик не представлява интерес за фармацевтичните компании. Той е толкова съвършен, че няма как да бъде патентован.

Чеснова супа за борба с инфекциите, настинките, лошия холестерол и колебанията на кръвното налягане

Ето и рецептата за супата:

– 26 необелени скилидки чесън
– 26 обелени скилидки чесън
– 2 супени лъжици зехтин
– 2 супени лъжици масло
половин чаена лъжичка лют червен пипер
– 100 грама рендосан пресен джинджифил
– 2 чаени лъжички нарязана прясна мащерка
– 300 грама ситно нарязан лук
– 1 чаена лъжичка кокосово масло
– 1/2 литър зеленчуков бульон
– 4 резена лимон

 

Загрейте фурната до 180 градуса. Поставете непочистените скилидки чесън в стъклена тавичка за печене.

Добавете зехтин, малко сол и разбъркайте. Покрийте тавичката с алуминиево фолио и печете около 30-40 минути, за да се покрие чесъна със златна коричка.

chesan-tava

Когато печеният чесън се охлади, освободете го от люспите.

pechen-chesan

Подгответе средна тенджера и разтопете маслото в нея. Добавете лука, мащерката, джинджифила, лютия червен пипер и кокосово масло. Гответе съставките на слаб огън, докато, докато лук стане полупрозрачен (6-10 минути).

luk

Добавете нарязания печен  чесън и суровия чесън , също нарязан. Нека тази смес къкри още 3 минути.

luk-chesan

Накрая се прибавя зеленчуковия бульон и се държи на огъня 15-ина минутки. Супата се маха от огъня, когато всички съставки омекнат.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

chesnova-supa-gotova

Тази супа, която някои наричат и лечебна отвара може да се съхранява в хладилник и да се консумира на следващия ден. Не бива да се затопля в микровълнова фурна. На всяко ядене добавяйте сока от резен лимон, без значение какво количество е супата.

Хапвайте когато и колкото можете. Няма доза, заради пикантния вкус, който е леко странен за някои.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft