По- вкусни станаха от чеснова питка, а са толкова лесни за приготвяне

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
По- вкусни станаха от чеснова питка, а са толкова лесни за приготвяне
По- вкусни станаха от чеснова питка, а са толкова лесни за приготвяне
7171
По- вкусни станаха от чеснова питка, а са толкова лесни за приготвяне
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тестото с мая може да бъде много трудно за правене. Но дори и начинаеща домакиня може да си приготви понички с чесън . Те се състоят от минимум съставки, които са винаги под ръка.

Можете да правите понички с чесън всеки ден, защото е толкова лесно. Те са много ефирни и нежни. А ароматът е такъв, че поничките се помитат от масата дори преди да са успели да се охладят. Отлична алтернатива на хляба и дори вариант за добра закуска

 

Съставки

Пшенично брашно 530 g

Мая 20-25 g

Вода 320 мл

Захар 1 ч.л.

Чесън 4 скилидки

Слънчогледово олио 530 мл

Сол 1 ч.л.

 

Подготовка

Загрейте малко водата и добавете маята, сол и захар, разбъркайте. Пресейте брашното и замесете тесто. Покрийте с кърпа и поставете на топло място за 30 минути.


Изсипете 500 мл слънчогледово олио в тенджера и оставете да заври. Ощипете парчета тесто и оформете малки топчета. Хвърлете в олиото и запържете до златисто кафяво. 


Използвайте суха лъжица, за да извадите поничките върху хартиени кърпи. Смесете 30 мл слънчогледово олио, ситно настърган чесън и щипка сол, намажете поничките.

Пържените понички с чесън се съчетават добре с всичко. Добавете подправки на вкус, с тях ще бъдат още по-вкусни. Сервирайте със заквасена сметана или сос от сирене, но и дори самостоятелно поничките са уникални на вкус

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft