Чеснови охлювчета

вход през zajenata.bg
Чеснови охлювчета
admin
Добавена от: admin
4619
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

450 г бяло брашно
100 г грис
2 ч. л. сол
7 г суха мая
300 мл хладка вода
1 с. л. мед
6 с. л. зехтин
2 скилидки чесън, ситно скълцани
1 с. л. нарязана прясна мащерка или 1 ч.л. сушена
1 ч. л. розмарин или риган, нарязан на ситно, или ½ ч.л. сушен
1 с. л. зехтин за намазване
морска сол за поръсване

Брашното се пресява и се смесва със солта, гриса и маята. В средата се прави кладенче и в него се слагат медът, 2 с. л. зехтин и водата. Омесва се гладко тесто. Меси се, докато престане да лепне. Поставя се в дълбок съд, намазан със зехтин, за да втаса около 1 час. Готово е, след като си удвои обема.
През това време се загрява останалият зехтин и в него се слагат чесънът, мащерката и розмаринът. Разбъркват се не повече от 10 сек. и се охлаждат.
Втасалото тесто се премесва отново и се разточва на лист с дебелина 1 см. Намазва се с чесновия зехтин и се навива на стегнато руло. Рулото се нарязва на парчета с дебелина 5 см, подреждат се в тава с разрязаната част нагоре на около 1 см разстояние едно от друго. Оставят се да втасат около 30 мин., намазват се с още малко зехтин и се поръсват с натрошена морска сол.
Хлебчетата се пекат в загрята фурна на 220°С за 10 мин., след това температурата се намалява до 200°С и се пекат още 20 мин. Горещи са прекрасни.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft