2 пуешки бутчета
1 глава чесън
сол
черен пипер
естрагон
джинджифил
1 с.л. масло
За гарнитурата:
6 картофа
1 глава броколи
6 сушени домата
Време: 90 минути
Чесънът (1 глава) се обелва и се пасира заедно с подправките и маслото (1 с.л.). С тази смес се намазват бутчетата (2 бр), слагат се в тава, покриват се с готварско фолио и се пекат в продължение на 1 час. След това фолиото се маха и те се допичат, като се поливат с образувалия се при печенето сос. Трябва да станат златисти на цвят. Картофите (6 бр) се сваряват с вода, колкото да ги покрие и сол. Щом омекнат, им се добавя малко масло, разбъркват се и се оставят в тенджерата върху топлия котлон със захлупен капак. Броколите (1 глава) се сваряват в гореща подсолена вода. Бутчетата се поднасят в порционни чинии, заобиколени от гарнитурата.