Маята и захарта залейте с 1 супена лъжица топла вода и разбъркайте, докато се се разтопи.
Пресейте брашното, добавете солта, захванатата мая, вода и една ч.л. оцет.
С лъжица разбъркайте тестото 10-15 минути, докато спре да се лепне. Покрийте с фолио и оставете да втасва 1 час.
Поръсете с брашно работния плот, прехвърлете на него тестото и отгоре поръсете с още брашно. Премесете тестото и разделете на 4 равни части, като от всяка оформете фитил (като на снимката). Всеки фитил тесто нарежете на 6 равни части, а всяка част с дланите оформете на топка, добавяйки по малко брашно, ако тестото се залепва за ръцете. Подредете ги в тава, предварително покрита с хартия за печене, и отново оставете да втасат още половин.
Втасалите хлебчета изпечете в загрята на 250 градуса фурна за около 12 минути, докато получат красив червеникав цвят. Разтопете маслото за покритието, добавете чесъна и солта, след което с получената смес намажете още горещите хлебчета с помощта на четка.