За маринатата:
пилешко – 200 гр. (гърди без кост)
лют червен пипер – 1 ч.л.
царевично брашно – 1 с.л.
сол - на вкус
За соса:
чушки – 100 гр. на кубчета (зелени и червени)
лук – 1 средна глава, нарязана
чесън – 5-6 скилидки (ситно накълцани)
пресен лук – 1 шепа
доматен кетчуп – 1 с.л.
соев сос – 2 с.л.
¼ чаша вода
1 ½ ч.л. царевично брашно – смесено с малко вода
сол на вкус
олио
Пригответе маринатата от посочените продукти и оставете пилешкото да престои вътре, докато е готов сосът. В сгорещен уок-тиган загрейте олио и сложете нарязания чесън, оставете да се запържи за 20 секунди, но без да покафенява. Прибавете лука и чушките и оставете да се задушат за минута , след това смесете кетчупа и соевия сос и ги прибавете с бъркане към зеленчуците. Добавете 1/4 чаша вода и оставете да поври малко. Сложете царевичната кашичка и варете на умерен огън около минута. Опитайте на сол и добавете, ако е необходимо.
Загрейте дълбок тиган и сипете вътре олиото. Добавете пилешкото на малки порции, оставете го да се запържи добре от всички страни , отцедете го от излишната мазнина и оставете да се отцеди върху кухненска хартия.
Щом всички пилешки късчета са изпържени, прибавете ги към соса и оставете да поврат с него за минута-две. Поднесете ястието топло с варен ориз.