Чесново телешко с маслини

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Чесново телешко с маслини
Чесново телешко с маслини
admin
Добавена от: admin
13170
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1/4 чаша зехтин

около 1 кг. телешко (говеждо) месо, нарязано на парченца

1/4 чаша брашно (оризово брашно)

1/2 ч.л. морска сол

1 ч.л. едро смлян черен пипер

1 с.л. кимион

1 с.л. червен пипер

1/2 с.л. хариса (сос от люти чушки)

1/4 чаша червено вино

5 чаши нарязани на едро домати (около 1 кг. домати)

1 чаша зелени маслини

4 цели глави чесън, обелени от най-външната обвивка

кората и сокът от 1/2 лимон

1/3 чаша нарязан магданоз

Загрейте фурната на 175 градуса.  

В голям съд с дебело дъно (емайлиран) на умерен огън  налейте зехтина. Поръсете месото със сол и черен пипер, след което го оваляйте в брашното. Сложете го в загретия зехтин и пържете около 5 минути, докато покафенее. Поръсете с кимиона, червения пипер, лютия чушков сос и объркайте добре, за да се покрие изцяло месото. Прибавете виното, за да се деглазира съдът. Изключете огъня. Добавете доматите, маслините и сложете главите чесън на няколко места сред месото. Покрийте съда и сложете във фурната за час. Извадете готовото месо, поръсете с настърганата лимонова кора. Изстискайте отгоре сока от лимона, след което объркайте добре.  Поръсете с магданоза. Поднесете ястието горещо. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft