1/4 чаша зехтин
около 1 кг. телешко (говеждо) месо, нарязано на парченца
1/4 чаша брашно (оризово брашно)
1/2 ч.л. морска сол
1 ч.л. едро смлян черен пипер
1 с.л. кимион
1 с.л. червен пипер
1/2 с.л. хариса (сос от люти чушки)
1/4 чаша червено вино
5 чаши нарязани на едро домати (около 1 кг. домати)
1 чаша зелени маслини
4 цели глави чесън, обелени от най-външната обвивка
кората и сокът от 1/2 лимон
1/3 чаша нарязан магданоз
Загрейте фурната на 175 градуса.
В голям съд с дебело дъно (емайлиран) на умерен огън налейте зехтина. Поръсете месото със сол и черен пипер, след което го оваляйте в брашното. Сложете го в загретия зехтин и пържете около 5 минути, докато покафенее. Поръсете с кимиона, червения пипер, лютия чушков сос и объркайте добре, за да се покрие изцяло месото. Прибавете виното, за да се деглазира съдът. Изключете огъня. Добавете доматите, маслините и сложете главите чесън на няколко места сред месото. Покрийте съда и сложете във фурната за час. Извадете готовото месо, поръсете с настърганата лимонова кора. Изстискайте отгоре сока от лимона, след което объркайте добре. Поръсете с магданоза. Поднесете ястието горещо.