Когато го извадя от фурната , цялото семейство обикновено се събира в кухнята. В крайна сметка, никой не може да устои на вкуса на това печиво , мисия невъзможна.
Безопасната комбинация от сирене, зеленчуци, чесън и най-деликатното тесто е идеалната проста вечеря, но без проблем може да бъде сложено и на празнична вечеря.
Хлебче със сирене и билки
СЪСТАВКИ
300 мл топло мляко
500 g брашно
11 g суха мая
1 ч. л захар
1 ч.
4 супени лъжици зехтин
1 връзка копър
1 глава чесън
200 g масло
200 г кашкавал
Правоъгълна тава за печене 25 х 11 cm
ПОДГОТОВКА
Налейте топло мляко в купа, добавете мая и захар, разбъркайте, покрийте с прилепващо фолио и оставете за 10 минути.
След това отстранете фолиото, разбъркайте и започнете да добавяте пресятото брашно. Преди да поставите тестото на масата, добавете 300-350 грама брашно, а останалото поръсете на масата.
Поставете приготвеното тесто в купа, залейте със зехтин и започнете да месите. След това покрийте с фолио и оставете за 1 час да втаса.
Междувременно копърът се смила в блендер, добавя се маслото и се разбърква добре.
Тестото се навива на тънък слой и се нанасят пълнежа по цялата повърхност.
Разточете тестото на ролка. Нарежете ролката по дължина на 2 парчета, оплетете ги и след това затворете краищата.
Прехвърлете получената заготовка на лист за печене.
Поръсете отгоре с настърган кашкавал, покрийте с кърпа и оставете за 30 минути.
Изпратете формата в предварително загрята фурна до 180 градуса фурна за 30–35 минути.
Това е всичко, хлебчето с чесън е готово. Приятен апетит!