Чесново хлебче с розмарин

вход през zajenata.bg
Чесново хлебче с розмарин
admin
Добавена от: admin
11553
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 пакетче (8 гр.) активна мая
1 с.л. мед
100 мл. топла вода

150 мл. топла вода
2 ½ чаши (около 313 гр.) брашно
1 ч.л. сол
1 ч.л. зехтин

За чесновото олио:
2 скилидки чесън
3 - 4 стръка пресен розмарин
морска сол
2-3 с.л. олио/зехтин

Сложете топлата вода в купа. Добавете меда и маята и разбъркайте. Оставете да се захване маята за 15-20 минути, докато се разтвори, а сместа шупне.
Пресейте брашното и солта в голяма купа. Направете кладенче в средата и излейте вътре маята, като добавите и останалите 150 мл. топла вода. Постепенно омесете тесто и добавяйте от зехтина. Месете за 13-15 минути, докато стане гладко и еластично. Покрийте купата с прозрачно фолио и сложете да втаса на топло място за около 1, или докато удвои обема си.
За чесновото олио с розмарин: Смесете чесъна, розмарина и солта в хаванче, леко счукайте всички продукти и добавете олиото/зехтина. Оставете настрана.
Омесете втасалото тесто отново и разделете на 4 еднакви топки. Разточете всяка топка на елипса с дължина около 20 см. и ширина около 10 см. Поставете върху тавичка, покрита с хартия за печене. Намажете повърхността на хлебчетата с овкусенотоя чесново олио. Оставете хлебчетата да втасата в тавичката отново за около 30 минути.
През това време загрейте фурната на 200 градуса. Печете за около 12-15 минути и поднесете хлебчетата топли!  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft