Бърза торта с череши и шоколад - ще ви спечели не само с вкус, но и с външен вид! Неустоимо съчетание от вкусове, което заслужава да му дадете шанс. Ето какво ви трябва за рецептата:
Бърза торта с череши и шоколад
Продукти:
- 4 яйца
- 150 гр.
За черешовия пълнеж:
- 500 г череши
- 60 г захар (4 супени лъжици)
За крема:
- 600 г крема сирене (маскарпоне/филаделфия...)
- 400 г сладка сметана
- 100 г захар или на вкус
Приготвяне:
1. В по-дълбока купа разбийте яйцата със захарта до получаване на гъст крем.
2. В друга купа смесете всички сухи съставки, след което ги добавете постепенно към яйчената смес през цедка. Разбъркайте бавно с лъжица или телена бъркалка, за да остане тестото пенливо.
3. Изсипете в застлана с хартия за печене форма с размери 28х18 см и печете в загрята на 180 градуса фурна за половин час.
4. През това време изсипете черешите в тиган и ги варете заедно със захарта за 5 минути. Запазете сока, който са пуснали за накисване на корите. Оставете този пълнеж настрана, за да се охлади.
5. Изпеченият блат се оставя да изстине, след което се разделя на три тънки кори.
6. В дълбока купа изсипете крема сиренето, студената сладкарска сметана и захарта, след което разбийте на пяна с миксер до получаване на пухкав крем.
7. ПОДРЕЖДАНЕ: Първата кора се слага във форма с ринг и се напоява с малко черешов сок. Разпределете равномерно крема, а върху крема разпределете черешите. Отново кори, черешов сок, крем, череши...
Завършва се с кора и много тънък слой крем.
Оставете тортата в хладилника да стегне поне 4 часа. След това я украсете с шоколадови стърготини.
Да ви е сладко!