Чийз-торта с череши и шоколад - пленява те от първата хапка! Хем се услажда, хем те разхлажда:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Чийз-торта с череши и шоколад - пленява те от първата хапка! Хем се услажда, хем те разхлажда:
Чийз-торта с череши и шоколад - пленява те от първата хапка! Хем се услажда, хем те разхлажда:
5772
Чийз-торта с череши и шоколад - пленява те от първата хапка! Хем се услажда, хем те разхлажда:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Бърза торта с череши и шоколад - ще ви спечели не само с вкус, но и с външен вид! Неустоимо съчетание от вкусове, което заслужава да му дадете шанс. Ето какво ви трябва за рецептата:

Бърза торта с череши и шоколад

Продукти:

  • 4 яйца
  • 150 гр.
захар
  • 1 щипка сол
  • 120 гр. брашно
  • 30 гр. какао на прах
  • 30 гр. нишесте
  • 1 чаена лъжичка бакпулвер
  • За черешовия пълнеж:

    • 500 г череши
    • 60 г захар (4 супени лъжици)

    За крема:

    • 600 г крема сирене (маскарпоне/филаделфия...)
    • 400 г сладка сметана
    • 100 г захар или на вкус

    Приготвяне:

    1. В по-дълбока купа разбийте яйцата със захарта до получаване на гъст крем.

    разбита сметана

    2. В друга купа смесете всички сухи съставки, след което ги добавете постепенно към яйчената смес през цедка. Разбъркайте бавно с лъжица или телена бъркалка, за да остане тестото пенливо.

    шоколадово тесто

    3. Изсипете в застлана с хартия за печене форма с размери 28х18 см и печете в загрята на 180 градуса фурна за половин час.

    шоко тесто в тава

    4. През това време изсипете черешите в тиган и ги варете заедно със захарта за 5 минути. Запазете сока, който са пуснали за накисване на корите. Оставете този пълнеж настрана, за да се охлади.

    черешов пълнеж

    5. Изпеченият блат се оставя да изстине, след което се разделя на три тънки кори.

    рязане на блат

    6. В дълбока купа изсипете крема сиренето, студената сладкарска сметана и захарта, след което разбийте на пяна с миксер до получаване на пухкав крем.

    пухкав крем

    7. ПОДРЕЖДАНЕ: Първата кора се слага във форма с ринг и се напоява с малко черешов сок. Разпределете равномерно крема, а върху крема разпределете черешите. Отново кори, черешов сок, крем, череши...

    Завършва се с кора и много тънък слой крем.

    сглобяване торта

    Оставете тортата в хладилника да стегне поне 4 часа. След това я украсете с шоколадови стърготини.

    торта с череши и шоколад

    Да ви е сладко!

    Редактор: Петя Иванова
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft