За около 25 броя:
1/2 чаша (115 гр.) меко масло
85 гр. крема сирене (тип Филаделфия)
1 чаша бяла захар
1 ч.л. ванилов екстракт
1 чаша брашно
1/2 чаша (60 гр.) мини шоколадов чипс (шоколадови парченца)
1/2 чаша натрошени бисквитки Орео
1/2 чаша бял шоколадов чипс (парченца бял шоколад), разтопен
Загрейте фурната на 180 градуса. Покрийте тавичка за печене с пергаментова хартия. Разбийте на крем маслото и крема сиренето с помощта на миксер, докато се комбинират добре. Добавете захарта и ванилията и разбийте добре. Сипете брашното и бъркайте на ниска степен, докато се поеме от другите продукти. Разбъркайте вътре и шоколадовия чипс.
С лъжичка за сладолед гребете от сместа и оформете топчици с диаметър около 2,5 см. Готовите топчета оваляйте в натрошените бисквитки Орео, така че цялата топчица да се покрие с трохи. Поставете ги на приготвената тавичка. Печете за 12-15 минути, докато ръбчетата станат златисти, а горната част на топчетата се надигне леко. След като се охладят, поръсете сладките с разтопения бял шоколад.