12 бисквитки Орео, натрошени ситно (около 1 чаша)
2 с.л. разтопено масло
85 гр. бял шоколад
2 опаковки (по 225 гр.) крема сирене, размекнато
1/2 чаша захар
1 ч.л. ванилия
2 яйца
1/4 чаша сладко от малини
Загрейте фурната на 175 градуса. Смесете бисквитените трохи с маслото; притиснете получената смес към дъното на квадратна форма с размери около 20х20 см.
Разтопете 55 гр. от белия шоколад. Разбийте крема сиренето, захарта и ванилията в дълбока купа с миксер, докато се смесят добре. Прибавете разтопения шоколад и объркайте добре. Добавете яйцата - едно по едно - като бъркате на ниска скорост след всяко яйце, докато се получи хомогенна смес. Излейте я върху бисквитената основа.
Печете 25 - 28 минути, докато центърът на кейка е почти твърд. Охладете за 5 минути; намажете отгоре сладкото. Разтопете останалия бял шоколад; налейте го на тънка струйка върху чийзкейка във формата на решетка или според фантазията си. Оставете да се охлади напъно, след което пъхнете в хладилник за 4 часа. Нарежете чийзкейка на пастички и поднесете добре охладен.