Сладкишът се приготвя в тортена форма със свалящо се дъно. Дъното на формата се покрива с пергаментова хартия. Размекнатото масло се смесва със смлените бисквити и захарта. Разстила се на дъното на формата и се слага в хладилника. Обелените грейпфрути се разделят на резенчета, като докато се белят се събира сокът им. Към този сок се прибавя сокът на един цял грейпфрут. Смесваме сока от грейпфрутите и сока от лимоните, слагаме и желатина и ги оставяме да престоят 2 минути. Смесват се сиренето "Крема", захарта, изварата, жълтъците, настърганата лимонова кора и сметаната и се разбиват с миксер, докато се получи еднородна маса. Желатинът със сока се слага на пара, докато се разтвори. След това се оставя да изстине 1-2 минути, добавя се към основната смес и се разбива отново. Белтъците се разбиват на сняг и се добавят към сместа. Тази смес се изсипва във формата. Слага се в хладилника за 1 нощ да се стегне. След като се извади, се украсява с резените грейпфрут. Накрая, след като формата се свали, сладкишът се полива отгоре със сгорещения втечнен мармалад.
Чийзкейк с грейпфрут
22 Декември 2011
6231
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари