Чийзкейк с желирани плодове

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Чийзкейк с желирани плодове
Чийзкейк с желирани плодове
admin
Добавена от: admin
9970
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За блата:

5 яйца
5 с.л. захар
5 с.л. брашно
1 ч.л. бакпулвер
1-2 с.л. какао
 

За плънката:
500 гр. меко сирене (несолено, тип Филаделфия, Маскарпоне)
75 гр. пудра захар
1/2 ч.л. ванилова есенция
1 портокал - настърганата кора и сокът
50 гр. настърган черен шоколад
250 гр. желирани плодове, нарязани на парченца (възможно по-меки)
200 мл. портокалов сок за напояване на сладкиша
какао за поръсване

Разбийте белтъците с щипка сол, докато се образуват меки връхчета. Прибавете 1/3 от захарта и разбивайте, докато сместа стане лъскава и гъста. Разбийте жълтъците в отделна купа с останалата захар, докато станат бледожълти на цвят, след което внимателно ги прибавете към белтъците. Пресейте брашното с бакпулвера и какаото в яйчената смес.
Покрийте форма с диаметър 23 см с хартия за печене и излейте отгоре половината от тестото. Изпечете на 220C за 12-15 минути, докато блатът е готов. Повторете с останалата половина тесто. Охладете.
Сложете пръстена около формата, в която сте пекли блатовете. Разбийте сиренето, пудрата захар, ванилията, портокаловата кора и сок. Добавете настъргания шоколад и нарязаните желета. Сложете единия блат на дъното на формата, напоете го с портокаловия сок. Отгоре нанесете плънката със сирене. Покрийте с втория напоен блат. Сложете тортата в хладилника за 24 часа, покрита с фолио. Прехвърлете готовия сладкиш върху тортена чиния, освободете от пръстена и поръсете с какао.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft