2 опаковки крема сирене, размекнато (по 225 гр.)
1 чаша захар
1 ч.л. екстракт ванилия
1 ч.л. бадемов екстракт
3 с.л. гъста сметана
2 опаковки замразени кроасани (неопечени)
1/2 чаша (1 пакетче) разтопено масло
1/2 чаша канелена захар
Покрийте дъното на правоъгълна тавичка, леко намазнена, с кроасаните от едната опаковка. Притиснете ги плътно един към друг по шевовете, за да залепнат. В купа смесете крема сиренето, 1 чаша захар, сметаната, ванилията и бадемовата есенция. Разбийте до пухкав крем. Нанесете крема върху кроасаните. Развийте кроасаните от другия пакет и покрийте с тестото крема сиренето, като запечатвате шевовете с прищипване. Излейте разтопеното масло отгоре. Поръсете с канелената захар. Печете на 175 градуса, докато повърхността стане хрупкава и приятно кафеникава, а цялото масло се попие. Нужни са между 30 и 45 минути. Оставете десертът да изстине на стайна температура, след това прехвърлете в хладилник до поднасянето.