250 гр. бисквити
75 грама разтопено безсолно масло
400 гр. течен шоколад на стайна температура
100 гр. печени лешници
500 гр. крема сирене на стайна температура
60 гр. пудра захар
Смелете бисквитите и след това към тях добавете разтопеното масло заедно с една супена лъжица течен шоколад и три супени лъжици от смлените лешници. Когато получите хомогенна смес, хубаво я притиснете в тавичка или форма с диаметър 23 см и оставете в хладилника да се охлади и втвърди.
С помощта на миксер хубаво разбийте крема сиренето и пудрата захар, а след това добавете и останалия течен шоколад.
Получения крем излейте върху охладената основа, а най-отгоре подредете натрошени лешници. Оставете чийзкейка на студено за най-малко 3 часа, докато се втвърди кремът.