За месната смес:
250 гр. бяло пилешко месо
половин глава кромид лук
40 гр. хляб
1 скилидка чесън
1 с.л. соев сос
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. горчица
малко черен пипер
За панировката:
30 гр. прясно мляко
30 гр. брашно
1 яйце
малко сол
1/2 ч.л. бакпулвер
Освен това:
олио за пържене
галета
Стъпка 1: пилешкото месо се нарязва на малки кубчета, лукът и чесънът се режат на ситно, хлябът се натрошава. Всичко се слага в блендер. Добавя се горчицата, соевият сос, сол и черен пипер. Всичко се разбива, докато се получи гладка смес.
Стъпка 2: От сместа направете малки кюфтета. Това количество е достатъчно за 10 броя.
Стъпка 3: Пригответе сместа за паниране:
В купа разбийте яйцето и млякото, добавете брашното, бакпулвера и малко сол. Разбъркайте добре до гладка смес.
Стъпка 4: Кюфтенцата първо потопете в панировката, а след това в галета, и ги изпържете в загрято олио от двете страни до зачервяване. Извадете готовите чикен нагетс върху салфетка, така че да попие излишната мазнина.
Стъпка 5: Сервирайте топли със салата, пържени картофи, кетчуп и майонеза по желание.