300 неосолени ядки асорти (бадеми, фъстъци, бразилски орех, орехи, лешници)
1 с.л. разтопено масло
1 с.л. тъмна кафява захар (пудра)
2 накълцан пресен розмарин
1 ч.л. лют пипер
1 ч.л. морска сол
1 щипка чили (лют червен пипер)
Загрейте фурната на 180 градуса и сложете ядките върху плитка тавичка, като ги разнесете равномерно - на един пласт.
Оставете ядките във фурната за 10-тина минути, докато леко покафенеят (от време на време разтръсквайте тавичката, за да не загорят). Междувременно смесете маслото, захарта, нарязания розмарин, лютия пипер, чилито и половината сол в голяма купа. След като ядките са запечени, прехвърлете ги в купата и объркайте, така че да се покрият добре от маслената смес. Сложете ядките в купа за сервиране, докато са още горещи и поръсете с останалата морска сол.