Чипс от червено цвекло
31 Юли 2013
11165
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 чаша вода
1 чаша захар
8 средно големи главички червено цвекло, обелени
Загрейте захарта и водата в тиган за сос на умерен огън, колкото да се разтопи захарта, след това изключете котлона. Докато водата се нагрява, нарежете цвеклото на много тънки кръгчета с помощта на V-образно ренде или белачка за зеленчуци. Сложете резените цвекло в захарния сироп и ги оставете вътре за 15 минути. Отцедете ги 5 минути, след това ги подредете на един пласт в покрита със силиконова подложка тавичка. Печете на 80-90 градуса за 1 час, след това оставете да изстинат. Съхранявайте в покрит съд, за да се запазят пресни.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари