Човешкият организъм не е създаден да преработва месо. Вижте защо!

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Човешкият организъм не е създаден да преработва месо. Вижте защо!
22349
Снимков материал: pixabay.com
Човешкият организъм не е създаден да преработва месо. Вижте защо!

Нашите тела са предназначени да ядат зърнени храни и растения. Това е факт според сравнението на таблицата, но защо въпреки това ядем месо? Защо сме започнали да правим изобщо това? Дали би било здравословно да станем строги вегетарианци или не толкова?

Ние сме заинтересовани от месото, дори след като специални части от животното бъдат отделени, обработени и сервирани. Ние ядем животни само защото така сме израснали и възпитани, това на нас ни изглежда напълно нормално. Вижте таблицата и сами вземете решение за това, дали трябва или не трябва да ядем месо.

Ако твърдите, че хората са месоядни, направете малък експеримент. На малко дете пуснете зайче и оставете  и ябълки. Наблюдавайте процедурите на детето. Той ще си играе с заека и след известно време ще изяде ябълката, ако до направи обратното, то човек е месоядно животно.

Месоядни Тревопасни          Хора 
Имат остри нокти Нямат нокти Нямат остри нокти
Нямат пори на кожата и си изваждат навън езика за да се охлаждат Потят се и имат милиони пори Потят се и имат милиони пори
Имат остри предни зъби, с които да разкъсват месото Нямат остри предни зъби Нямат остри предни зъби
Нямат широки задни зъби, с които да дъвчат храната  Имат широки задни зъби, за да дъвчат храната Имат широки задни зъби, за да дъвчат храната
недобре развити слюнчени жлези за абсорбиране на житни култури и растителна храна много добре развити слюнчени жлези за абсорбиране на житни култури и растителна храна нмного добре развити слюнчение жлези за абсорбиране на житни култури и растителна храна
Киселинност на слюнката, не съдържа ензим за разграждане на житни култури Алкална слюнка, която добре разгражда житни култури Алкална слюнка, която добре разгражда житни култури
Силна жлъчна киселина, която добре разгражда месо 20 пъти по-слаба жлъчна киселина от месоядните 20 пъти по-слаба жлъчна киселина от месоядните
Червата им са само 3 пъти дължината на тялото  Червата им са 2-3 пъти по-дълги от тези на тревопасните Червата им са 2-3 пъти по-дълги от тези на тревопасните
     

 

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft