Чомлек от диво месо

вход през zajenata.bg
Чомлек от диво месо
admin
Добавена от: admin
8830
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 кг. дивеч (по желание)
цели дребни лукчета (по 5-6 за порция)
чесън - две глави (обелен на скилидки)
2 дафинови листа
5-6 зърна бахар
15-на зърна черен пипер
почти пълна чаена чаша олио
1 с.л. червен пипер
1 ч. ч. вино
 

В тенджера се слага нарязаното месо и се задушава с много малко мазнина, почти в собствен сос. Месото се прехвърля в тенджера под налягане и върху него се редят: дребните лукчета, скилидките чесън, дафиновият лист, зърната бахар и черен пипер и чашата олио, в което е разтворен червеният пипер, накрая се добавя чаша червено вино. Тенджерата се затваря и се вари до омекване на месото - зависи от това колко е възрастно животното.

Чомлекът може да се приготви и в глинен съд, като при печенето се покрива с фолио, за да се задуши добре с подправките.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft