Чували ли сте за Сладкиш Три млека? Е, ние имаме за вас супер лесна рецепта със 7 яйца - разтапя те с божествен вкус!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Чували ли сте за Сладкиш Три млека? Е, ние имаме за вас супер лесна рецепта със 7 яйца - разтапя те с божествен вкус!
Чували ли сте за Сладкиш Три млека? Е, ние имаме за вас супер лесна рецепта със 7 яйца - разтапя...
1333
Източник: За Жената
Чували ли сте за Сладкиш Три млека? Е, ние имаме за вас супер лесна рецепта със 7 яйца - разтапя те с божествен вкус!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Отдавна търся тази рецепта - оригиналът на прочутия Сладкиш Три млека . Всъщност автентичното име на този сочен десерт е Трилече, което в превод означава именно "три млека" - сигурно вече се досещате, че това е препратка към използваните в рецептата продукти. Най-важното обаче е, че със сравнително малко усилия получавате супер сочен и вкусен сладкиш, който наистина се топи в устата (просто не можем да измислим друго по-подходящо описание).

Ето какво ви трябва:

Сладкиш Три млека

Продукти:

  • 7 яйца
  • 100 г захар
  • 180 г брашно (12 супени лъжици)
  • 10 г бакпулвер

За сиропа:

  • 500 мл сладкарска сметана
  • 200 мл кондензирано мляко
  • 1 л студено прясно мляко
  • 400 г готов карамелен сос (или за домашен карамел: 200 г захар и 200 мл сладка сметана)

Приготвяне (за тава 25х40 см):

Намажете тавата с една супена лъжица олио и я постелете с хартия за печене (така по-лесно залепва и остава равна). В отделни купи отделете белтъците от жълтъците.

Поставете белтъците в дълбока купа, след което ги разбийте до получаване на твърда пяна, която не спада при обръщане на купата. Трябва да ги разбивате 10 минути непрекъснато, за да получите тази структура.

разбити белтъци

Снимка: YouTube

В друга отделна купа смесете седемте жълтъка със 100 г захар, след което ги разбийте с миксер, докато захарта се разтвори и се получи лека кремообразна текстура. Трябва да разбивате непрекъснато в продължение на 5 минути.

разбити жълтъци

Снимка: YouTube

След това добавете разбитите жълтъци към белтъците и ги разбъркайте с телена бъркалка или лъжица/шпатула. Бърка се бавно и внимателно, за да остане сместа пенлива и въздушна. Към гладката смес добавете пресятото брашно (180 г) смесено с 10 г бакпулвер.

приготвяне пандишпан

Снимка: YouTube

тесто пандишпан

Снимка: YouTube

Сместа се разбърква внимателно с бавни движения до гладкост, след което се изсипва в подготвената форма. Разстелете равномерно и заравнете и разклатете тигана няколко пъти, за да освободите всички мехурчета. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за 10 минути.

тесто в тава

Снимка: YouTube

пандишпанен блат

Снимка: YouTube

След 10 минути намалете температурата на 150 градуса и печете още половин час. Изпеченият блат се оставя да се охлади за 10 минути. През това време пригответе заливката: В купа смесете 500 мл сладкарска сметана и 200 мл кондензирано мляко.

Отстранете хартията за печене от изпечената кора. Изсипете заквасената сметана на дъното на съд за печене, а отгоре наредете изпечената кора. Надупчва се плътно с тънко дървено шишче и се залива отгоре с 1 литър студено мляко.

надупчване блат

Снимка: YouTube

сиропиране с мляко

Снимка: YouTube

Оставете да кисне 10 минути. След това карамелът се разбърква добре, за да омекне и се разпредели равномерно отгоре и тортата се оставя в хладилник за 2 часа. Ако нямате карамел от магазина, направете си сами: сложете захарта в дълбок съд (с по-светла вътрешност, за да се определи по-лесно цвета на карамела) и я загрейте на огън, като разбърквате, докато се разтопи.

карамел върху блата

Снимка: YouTube

Когато се разтопи, спрете да бъркате и изчакайте захарта да се разтопи напълно и да добие тъмнозлатист цвят. Не го преварявайте, защото ще има горчив вкус. Изсипете сладката сметана със стайна температура или леко затоплена в карамелизираната захар.

сладкиш трилече

Снимка: YouTube

Внимавайте, защото ще пръска. Тъй като захарта първоначално ще се втвърди, гответе на слаб до среден огън, докато се разтопи в крема. Продължете да готвите, като бъркате непрекъснато, докато се сгъсти и стане кремообразно.

Оставете карамела леко да се охлади и след това залейте сладкиша.

парче Трилече

Снимка: YouTube

Разклатете леко, за да се изравни и след малко приберете десерта в хладилника. Този сладкиш е раят за всички любители на сочните десерти.

сладкиш три млека

Снимка: YouTube

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft