Чудех се как да си направя картофите тази вечер по по- различен начин и тогава видях тази рецепта по телевизията, е не сгреших

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Чудех се как да си направя картофите тази вечер по по- различен начин и тогава видях тази рецепта по телевизията, е не сгреших
Чудех се как да си направя картофите тази вечер по по- различен начин и тогава видях тази рецепта...
153095
Чудех се как да си направя картофите тази вечер по по- различен начин и тогава видях тази рецепта по телевизията, е не сгреших
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Една невероятно бърза и лесна рецепта за картофи Hasselback – чудесен деликатес и за вашата трапеза

Картофи Hasselback бихте могли да приготвите в два варианта – натурални и с плънка. Приготвяла съм и по двата начина.

Стават приказни.

 

Необходими продукти:

големи картофи – най-добре е да бъдат червени, защото са по-вкусни от жълтите

олио

скилидка чесън

розмарин

краве масло

сол

черен пипер

див лук или пресен лук

 

За плънката:

бекон

домат

топено сирене

кашкавал

кисели краставички

 

Приготвяне:

Измийте големи картофи, подсушете ги и след това ги нарежете по начина, по който е показано на видеото. Кулинарът постави две китайски пръчици за хранене от двете страни на картофа, за да може ножът да не достига до края и така нарязаните картофи да приличат на ветрило.

В тиган стоплете олио или зехтин, сложете скилидка чесън и клонка розмарин. Ако нямате, използвайте клонка домашна чубрица (мерудия). Правила съм ги така – типично български вкус. С тази мазнина намажете нарязаните картофи, които предварително сте поставили в тавичка с хартия за печене.

След това ги посолете и ги поставете да се изпекат във фурната при 350 F или при 180 C в продължение на 60 минути. След като извадите готовите изпечени картофи Hasselback, намажете ги с разтопено краве масло, което слагате в тигана с чесъна и клонката розмарин или чубрица. Намажете обилно с краве масло с помощта на четка, както е показано на видеото, защото така е най-удобно и става равномерно.

Нарежете на ситно див лук, според оригиналната рецепта, или пресен лук, с който ръсите готовите изпечени картофи Hasselback. Ако решите да сложите плънка между отделните пластове на картофите, трябва да го направите преди да ги извадите от фурната – 5 или 10 минути по-рано, в зависимост какво сте решили да сложите.

Можете да им приготвите млечен или друг вид сос, който вкъщи обичате.

Аз съм пекла картофи Hasselback и след това ги поднесох един път със салата Снежанка и един път с кьопоолу. Бяха фантастични.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft