Предлагаме ви рецептата за една чудна вкусотия, в която се влюбихме от първата хапка още. Сигурни сме, че ще хареса и на вас – особено като разберете какви апетитни съставки съдържа.
Ултра вкусотия става тази рецепта, ще очаровате всички с нея
Трябват ни една голяма глава карфиол, две филии стар хляб, две глави лук, 400 грама мляно месо, едно яйце, две лъжици ситно нарязани зелени подправки, сол на вкус.
А за соса са ни нужни три скилидки чесън, 200 грама настърган пармезан, 200 грама готварска сметана.
Първо трябва да си сварим хубаво карфиола в подсолена вода.
После си отцеждаме хляба, намачкваме го и го смесваме с мляното месо, с яйцето, с лука, зелените подправки, черен пипер и сол на вкус. Карфиолът си го разделяме на цветчета, които подреждаме в една предварително намаслена тавичка.
Между цветчетата карфиол изсипваме сместа с каймата, а после си правим и соса. Той се приготвя като смесваме настъргания пармезан с начукания или настърган чесън и сметаната.
Щом сосът е готов, с него си поливаме карфиола в тавичката. Пъхаме го да се пече във фурната на температура от 180 градуса. След като ястието е съвсем готово, то може да се поднесе, както още топло, така и леко изстудено. И в двата случая е повече от вкусно.
Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!