Една чудна запеканка с месо започва да се превръща в нов кулинарен хит, защото е изключително вкусна и атрактивна
Това изключително вкусно ястие научих преди няколко месеца, когато приятели се завърнаха от чужбина и ни поканиха на гости, за да ни разкажат как върви животът зад граница.
Научили тази вкусна запеканка от местните хора. Разликата е, че там приготвят тесто, от което дърпат кори, в които свиват месото, докато ние имаме готови кори за баница и така ни поднесоха тази запеканка с месо.
Необходими продукти:
1 пакет кори за баница
700 грама пилешки гърди или свинско месо без кост
300 – 400 грама кашкавал или топено сирене
1 кофичка кисело мляко
4 яйца
И вашата запеканка с месо може да изглежда така – 3 реда рулца с месо и кашкавал
Разтворете пакета кори за баница и ги нарежете на 4 парчета по дължина.
Ще свивате месото в лентичка от по 2 листа.
Нарязаното месо на парченца задушете с малко мазнина в тигана. След като изстине, започнете да го свивате в корите за баница.
Вземете една лента от 2 листа от корите за баница. Сложете 1 парченце месо и парченце кашкавал.
Свийте на руло и сложете в намаслена тавичка.
По този начин свийте всички рулца.
Разбийте яйцата. Сложете кофичката кисело мляко и малко сода. Смесете с яйцата и залейте готовите рулца.
Печете в предварително загрята фурна, докато заливката се изпече.
Понеже месото предварително е било задушено, не е необходимо дълго печене във фурната.
Вярвам, че и на вас тази запеканка с месо ще ви хареса.