Чудната крем-пита на Катето Евро - забъркана с любов и с вълшебен вкус!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Чудната крем-пита на Катето Евро - забъркана с любов и с вълшебен вкус!
Чудната крем-пита на Катето Евро - забъркана с любов и с вълшебен вкус!
26985
Източник: edna.bg
Чудната крем-пита на Катето Евро - забъркана с любов и с вълшебен вкус!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Катето Евро е безспорен кулинарен ас сред актьорите (а и не само). Самата тя готви с удоволствие и се опитва да запали с кулинарен ентусиазъм и малката си внучка, кръстена на нея.

Вече ви представихме няколко нейни коледни рецепти - коледни меденки и коледна погача, с които няма как да сгрешите. Днес ви предлагаме още една сладост, забъркана от сръчните ръце на екранната фурия. Ето какво разказва тя за любимата си крем-пита :

Катето Евро в кухнята

"Както вече съм ви казвала - у дома се правеха много сладкиши.

Спомням си, че за всички празници и тъжни поводи майка ми правеше точена баница и крем пита, които така и не можах да приготвя, като нея.

Винаги съм имала особен поглед към сладкишите,мисля,че те обединяват някак семейството, защото сладкото винаги успокоява и радва всички.

Иска ми се да науча моята внучка да приготвя сладкиши и това да и носи радост!

Някой път през нощта се сещам да направя десерт, скачам и започвам.

В тихата кухня си измислям десерта и спокойствието нахлува в душата ми.

Та искам да споделя с вас един от любимите ми десерти, които приготвяше майка ми."

крем пита Катето Евро

Крем пита

Продукти:

3 яйца (отделят се два жълтъка за крема)

1/2 пакетче амонячна сода

1/2 кг брашно

4-5 суп.л. масло

1 яйце с 2 белтъка

1 кафяна ч. захар

За крема:

1 л прясно мляко

5 с.л. брашно

125 г масло

2 жълтъка

1 1/2 ч.ч. захар

ванилия

Приготвяне:

Омесвате тесто от посочените продукти и го разпределяте на 3 топки.

Оставяте го да почине 15 минути и след това разточвате с точилка кръгъл блат с дебелина около половин сантиметър.

Печете около 15-20 мин на 170 градуса.

Изпичате и трите блата и се заемате с крема: смесвате брашното със захарта, разбитите жълтъци и малко от топлото мляко. Слагате останалото мляко да заври, след което на тънка струйка прибавяте горната смес и бъркате до сгъстяване. Към горещия крем прибавяте мекото масло и ванилията, и разбърквате хубаво.

След като редувате блат, крем, блат, крем, завършвате с блат и поръсвате с пудра захар.

Надявам се да ви хареса!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft