Чудни великденски курабийки от тесто с мая - дъхави, пухкави и чудесни:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Чудни великденски курабийки от тесто с мая - дъхави, пухкави и чудесни:
Чудни великденски курабийки от тесто с мая - дъхави, пухкави и чудесни:
21990
Източник: gotvach.bg
Чудни великденски курабийки от тесто с мая - дъхави, пухкави и чудесни:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Има ли по-ароматни от курабийките за Великден ? Още преди да настъпи празника, във всеки дом ухае чудесно на прясно изпечено тесто, ванилия и лимон. Днес ви предлагаме да опитате тези чудни великденски курабийки от тесто с мая .

Стават мекички, ароматни и прекрасни на вкус:

Великденски курабийки с мая

Продукти:

2 яйца + 1 жълтък за намазване

1 ч.ч. захар

1/2 ч.ч. прясно мляко

1/2 ч.ч. разтопена мас или масло

20 гр.жива мая

настъргана кора на 1 лимон

захар - за поръсване

50 гр. смлени орехи за поръсване

около 700 гр. брашно

Приготвяне:

Разбийте яйцата със захарта и към тях добавете предварително захванатата в топлото прясно мляко мая.

Разбърквайте и добавете мазнината, лимоновата кора и най-накрая - пресятото брашно. Замесете гладко тесто.

От тестото разточете кора и изрежете курабийки с формички, а може просто да късате парченца и да оформите сплескани топчета.

Подредете курабийките в тава, покрита с хартия за печене. Оставете ги да се надуят хубаво, след което отгоре ги намажете със смес от разбития жълтък с малко олио, поръсете със смлени орехи и малко кристална захар.

Пъхнете ги да се пекат в умерено загряна фурна до приятен загар и готовност.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft