Чудни картофени пръчици - омитат се като топъл хляб, детронираха и чипса, и пържените картофи!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Чудни картофени пръчици - омитат се като топъл хляб, детронираха и чипса, и пържените картофи!
Чудни картофени пръчици - омитат се като топъл хляб, детронираха и чипса, и пържените картофи!
26444
Чудни картофени пръчици - омитат се като топъл хляб, детронираха и чипса, и пържените картофи!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Лесните за приготвяне, безумно вкусни, не-абсорбиращи мазнини картофени пръчици са чудесен заместител на купешкия чипс или пържени картофи. Те са добри както за хапване само така, така и като гарнитура. Сменяйки подправките, няма да е трудно да експериментирате с вкуса на ястието. Всичко, което е необходимо за тази рецепта, е достъпно и гарантирано, че ще се намери във всеки дом. Така че веднага може да си приготвите новата картофена вкусотия :

Картофени пръчици

Продукти:

200 гр. варени картофи (най-добре с люспата)

250 гр.

прясно мляко

1 яйце

около 400 гр. брашно

5 гр. суха мая

1/2 чаена лъжичка захар

сол, червен пипер, чесън и подправки - на вкус

Приготвяне:

Обелете и намачкайте сварените в подсолена вода картофи, добавете към тях млякото и направете картофено пюре. В пюрето добавете захарта и маята, разбъркайте, след което веднага счупете яйцето и отново разбъркайте добре. Добавете зелените подправки, червения пипер и чесъна, разбъркайте отново.

картофено пюре

Добавете на порции брашно към картофената маса (приблизително 200 грама). Тестото трябва да е по-гъсто от палачинковото. Покрийте го с прозрачно фолио и го оставете да втасва за час и половина.

картофено тесто

Ориентировъчно обемът на тестото трябва да се увеличи 2,5-3 пъти. Втасалото тесто ще е омекнало още, така че сега ще трябва да го приведете до предишната му консистенция, като добавите нужното количество брашно.

картофена смес

Прехвърлете тестото в пош или плик и отрежете върха.

картофени пръчици

В тиган с нагорещено олио шприцовайте пръчици от тестото, като ги режете с ножица. Получените пръчици трябва да се поставят на 1 слой.

пържени картофки

Приблизителното време за пържене на всяка порция е 3-4 минути. През това време пръчиците променят цвета си до златист, в процеса на пържене трябва непрекъснато да се разбъркват.

пържени картофени пръчици

Готовите пръчици се отцеждат на хартиени кърпи, за да попият излишната мазнина. Важно е тестото да не е прекалено течно. В подобен случай пръчиците ще поемат много мазнина.

картофени пръстчета

Тези пръчици вървят добре със сос от заквасена сметана. Към заквасена сметана, объркана с подправки и чесън, добавете малко сос Уорчестър или соев сос.

картофени пръчици със сос

Приятен апетит!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft