Чудни мекици с кисело мляко от хладилника - само вадиш и пържиш в тигана. Пухкави и мекички:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Чудни мекици с кисело мляко от хладилника - само вадиш и пържиш в тигана. Пухкави и мекички:
Чудни мекици с кисело мляко от хладилника - само вадиш и пържиш в тигана. Пухкави и мекички:
159402
Чудни мекици с кисело мляко от хладилника - само вадиш и пържиш в тигана. Пухкави и мекички:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако някога сте опитвали да правите домашни мекици , сигурно знаете, че целият процес по замесване на тестото, втасване и пържене отнема до няколко часа. Днес сме ви приготвили супер лесна рецепта за чудно тесто за мекици - отлежава в хладилника цяла нощ, а на сутринта вече е изпълнило купата и е готово за пържене.

Ето как се правят тези чудни мекици от хладилника :

Чудни мекици от хладилника

Продукти:

250 мл прясно мляко

250 мл кисело мляко

1 яйце

1 кубче прясна мая

1 бакпулвер

2 чаени лъжички сол

1 ч.л.захар

50 мл олио

около 800 гр.брашно (възможно е и повече)

Приготвяне:

Най-добре е тестото да се приготви предната вечер, за да може да втаса по-дълго време в хладилника. Мярката на брашното е приблизителна, в зависимост от брашното и течните продукти.

В голяма купа поставете всички съставки с изключение на брашното и замесете с вилица или тел. Постепенно добавете брашното и замесете в средно меко тесто, което да лепне леко по ръцете ви. Намажете чиста найлонова торбичка с 2-3 супени лъжици олио. Затворете я плътно и я "намачкайте" с ръце, за да може олиото добре да полепне навсякъде. 

Поставете тестото в торбичката, завържете плътно, така че да оставите достатъчно място, за да може тестото да се надигне и изпълни плика.

Поставете в дълбок съд и след това в хладилник. Тестото ще започне да втасва и ще напълни торбичката. На следващия ден с ръце, потопени в олио, късайте топчета от тестото, разтегляйте ги и ги пържете в обилно количество олио на умерена температура.

Тестото може да се съхранява в хладилник до три дни. 

Приятен апетит!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft