Чудни пълнени чушчици на фурна с божествено сосче - топиш, въздишаш и пак топиш! Толкова е вкусно:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Чудни пълнени чушчици на фурна с божествено сосче - топиш, въздишаш и пак топиш! Толкова е вкусно:
Чудни пълнени чушчици на фурна с божествено сосче - топиш, въздишаш и пак топиш! Толкова е вкусно:
31364
Източник: gotvach.bg
Чудни пълнени чушчици на фурна с божествено сосче - топиш, въздишаш и пак топиш! Толкова е вкусно:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Пълнените чушки са си класика в жанра - сигурно няма домакиня, която да не умее да ги готви. Но днес ще ви представим една малко по-различна рецепта за пълнени чушки на фурна с божествено сосче - стават изключително сочни и много, много вкусни.

Ето и необходимите продукти за пълнени чушчици на фурна :

Пълнени чушчици на фурна с божествено сосче

Продукти:

5 големи, месести чушки

150 гр. кайма

5 с.л. ориз

сол - на вкус

черен пипер

чубрица

1 глава лук

1 среден морков

1 с.л. нарязани домати или доматен сос

1 равна ч.л. червен пипер

80 мл олио

брашно - за потапяне

1 ч.ч. вода

За соса:

250 гр. кисело мляко

2 жълтъка

1 равна с.л. брашно

пресен магданоз

Приготвяне:

Измийте добре чушките и отстранете дръжката и семето внимателно, за да не ги разкъсате. 

Загрейте олиото в тиган и запържете вътре нарязания лук, настъргания морков заедно с щипка сол до омекване.

Добавете измития ориз и запържете и него. Щом стане стъклен, добавете надробената кайма и разбъркайте, докато стане на трохи.

Добавете доматите, червения пипер и налейте чаша вода (може и малко повече).

Овкусете със сол, черен пипер и чубрица на вкус.

Оставете сместа да заври и плънката да се сгъсти.

Напълнете с лъжица чушките, потопете ги в малко брашно, за да се запечатат отворите, подредете в подходяща тавичка. Залейте ги с чаша вода и 2 с.л. олио с малко сол във водата.

Сложете ги да се пекат в загрята фурна на 180°C за 20-30 минути, после внимателно ги обърнете и печете до готовност на ориза.

Изключете фурната и извадете тавата. В купа разбийте жълтъците с кисело мляко и брашно. Отделете соса от чушките и, ако е малко, добавете още хладка вода, така че да стане отново 1 ч.ч.. След това на тънка струйка добавете в яйчената смес. Разбъркайте соса и залейте с него чушките в тавата, след което върнете в загрятата фурна за 5 минути, докато се свари.

Поднесете чушките с нарязан пресен магданоз. 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft