![admin](https://i.zajenata.bg/images/0/th_13af5f6b523fc05e7c790c3c67088613.jpg)
Първо се приготвя кремът. Смесете добре мекия маргарин, захарта и нишестето. Не е необходимо да ги разбивате, достатъчно е да се смесят добре с вилица.
Започнете да приготвяте тестото. Натрошете маята (ако е прясна) в топлото мляко, добавете захарта, яйцата, половината от количеството брашно, разтопения маргарин и още брашно, така че да се получи меко еластично тесто.
Омесете го добре, след което започнете да оформяте охлювчетата:
Разточете тестото с дебелина един пръст, намажете го с приготвения вече крем. Кремът се нанася лесно с вилица. (Съвет: Разделете тестото и крема на 2-3 равни части, за да ви е по-лесно).
Навийте тестото на руло.
Нарежете го на на малки парченца.
Подредете парчетата с разреза надолу. Не ги заглаждайте, не натискайте, просто ги сложете в тавата на разстояние. Покрийте с кърпа и изчакайте, докато охлювчетата не увеличат обема си двойно. Ако маята е достатъчно качествена, са необходими 40-60 минути.
Загрейте фурната до 220 градуса. Сложете рулата вътре и намалете температурата на 180-200 градуса.
15 минути по-късно охлювчетата са готови. Много са вкусни топли!