Чудните кюфтета на леля Поли, която години наред не ми даваше рецептата, но най- накрая се пречупи

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Чудните кюфтета на леля Поли, която години наред не ми даваше рецептата, но най- накрая се пречупи
Чудните кюфтета на леля Поли, която години наред не ми даваше рецептата, но най- накрая се пречупи
242525
Чудните кюфтета на леля Поли, която години наред не ми даваше рецептата, но най- накрая се пречупи
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тези к юфтенца с гъби и тиквичк и са удоволствие за небцето

Предлагаме ви рецептата за кюфтенца с гъби и тиквички. Хрупкави отвън и мекички отвътре, те са истинска наслада за всеки.

Идеалните летни и различни кюфтенца, страшно апетитни.

 

Чудни са тези кюфтенца с гъби и тиквички

Трябват ни четири тиквички, пет по-големи гъби, три картофа, три скилидки чесън, едно яйце, 60 грама масло, три лъжици галета, една лъжица кисело мляко, връзка копър, черен пипер, сол на вкус.

 

Първо си сваряваме и обелваме картофите. Белим тиквичките и ги стържем на едро ренде. Гъбите ги измиваме и ги нарязваме на ситно. Запържваме гъбите с малко черен пипер и сол, но без никаква вода.

Когато отделената от тях течност изври, а гъбите порозовеят, добавяме към тях и изстисканите от водата тиквички. Задушаваме всичко за няколко минутки, докато омекнат тиквичките.

През това време пускаме фурната да се загрее и си подготвяме една тавичка с хартия за печене. Взимаме купа и в нея настъргваме сварените вече картофи. Прибавяме към тях сместа от тиквичките и гъбите.

 

Слагаме и галетата за спойка, както и смачкания чесън, киселото мляко, яйцето, копъра, още черен пипер и сол на вкус. Много хубаво разбъркваме всичко това и с помощта на една лъжица си оформяме кюфтенца. Които редим в тавата.

Пъхаме ги да се пекат във фурната до готовност, а след това ги поднасяме на трапезата с млечно-чеснов сос, заливка от разтопено масълце с червен пипер, салата или всичко друго, което ни е по вкуса.

 

Стават хрупкави отгоре и с чудесен и наситен вкус отвътре. Просто са една малка фантазия, която всеки, който е опитал, е харесал. Стават и за мезе, и за основно ястие.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft