1 чаша плодово кисело мляко от ягоди (125 мл)
1 чаша олио (125 мл)
2 чаши захар (125 мл)
3 чаши брашно (125 мл)
3 яйца
1 пакетче бакпулвер
50 гр. настърган шоколад
5-10 ягоди пудра захар
Лек, лесен и бърз десерт, отличен за сутрешна или следобедна закуска. Може да го приготвяте не само с ягоди, става чудесно и с малини, череши и горски плодове. За мярка използвайте кофичка кисело мляко - малка или голяма. Измервайте всичко останало със същата кофичка.
Бъркате кекса с вилица.
1. В купа разбийте първо яйцата със захарта, докато тя се разтопи, след това добавете и останалите съставки и ги разбийте едновременно, докато сместа стане хомогенна.
2. Прехвърлете тестото във форма за кекс. Ако не е силиконова, предварително я намазнете и набрашнете.
3. Накрая отгоре подредете измитите и почистени ягоди и печете на 180 градуса около 40 минути.
4. Готовия кекс поръсете с пудра захар.
Съвет:
Поднесете кекса поохладен и не бързайте да го вадите от формата!