Хрупкави рогчета от кори за баница, които ще разнообразят менюто за закуска или ще са вкусна идея за почерпка за специални поводи.
Тази рецепта е истинско съкровище за всеки, който иска нещо бързо, вкусно и хрупкаво!
Само с две големи кори и семпла, но вкусна плънка, ще направите 24 малки банички, на които никой няма да устои. Идеални за гости или семейна закуска! Ето рецептата:
Хрупкави рогчета от кори за баница
Продукти:
- 2 големи кори за баница (или 8-16 бр. обикновени)
- 3 средни картофа (или плънка по избор: спанак, сирене, кайма)
- 1 супена лъжица олио
- Сол, черен пипер (на вкус)
За заливката:
- 2 супени лъжици брашно
- 2 супени лъжици оцет
- ½ чаша олио (или малко повече, около 100 мл)
- 1 жълтък (за намазване)
Приготвяне:
Картофите се обелват, сваряват се и още топли се пасират.
В купа смесете брашното, оцета и олиото. Разбъркайте добре, докато се комбинират. Оставете малко от сместа настрана и добавете към нея жълтък за намазване преди печене.
Намазваме първата кора със заливката, разрязваме я на 4 части. Върху всяко сложете по малко плънка, навийте на руло и подредете в тава. Повторете с втората кора.
Снимка: YouTube
Намажете рулцата с жълтъчния дресинг и ги нарежете.
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
Печете в предварително загрята фурна на 180°C до зачервяване (около 20-25 минути).
Снимка: YouTube
Сервирайте ги топли и се насладете на хрупкавото вълшебство!
Да ви е сладко!