Днес ще ви научим как да панирате тиквичките така, че да станат по-вкусни от месото на трапезата! Тази рецепта е лесна и сполучлива, а с нея успешно може да панирате и всякакви други зеленчуци - гъби, карфиол, броколи и пр. Приготвени така, пържените тиквички не стават мазни и тежки, а запазват свежестта си и можеш да си хапнеш донасита, без да ти стане тежко.
Най-вкусната панировка за тиквички
Продукти:
2 яйца
100 милилитра кисело мляко
1 скилидка чесън
тиквички
4 супени лъжици обикновено брашно
сол
подправки по желание
Приготвяне:
Първо измийте тиквичките с хладка вода и отстранете горния и долния край.
След това нарежете зеленчуците на средно големи ивици с ширина около един сантиметър.
Поставете филийките тиквички в дълбока купа, добавете сол, добавете счуканата скилидка чесън и ги оставете да починат за около петнадесет минути .
Междувременно разбийте яйцата в малка купа и подправете със сол и черен пипер.
Когато яйцата се разбият, добавете киселото мляко и малко брашно.
Разбийте на полутечната смес (по-рядко от кексово тесто).
След 15 минути тиквичките пускат сока си, отцедете го.
След това потопете отделните парчета тиквички първо в брашното, след това в панировката и накрая отново в брашното.
Пуснете тиквичките в сгорещено олио и пържете от всички страни до златисто кафяво на слаб огън.
След това можете да попиете излишната мазнина върху домакинска хартия. Поднесете тиквичките със сос по желание - млечен, чеснов или заквасена сметана.