Една лятна лека вечеря за типичните горещи вечери с по-ниско съдържание на калории и незабавно готвене. Хапване дори и за гости, които внезапно се появяват, лятна вечеря или просто вкусно ястие
съставки
патладжан 1 брой
сол на вкус
Черен пипер (смлян) на вкус
риган на вкус
Сирене - мек тип (моцарела, крема)
кашкавал 40 g
2 яйца
подготовка
Нарежете патладжана на половина. Ако имате горчивина, накиснете го в солена вода за 10 минути, след това стиснете.
Загрейте тигана, намажете с растително масло, след това сложете патладжана. Покрийте тигана с капака и задушете зеленчука до златисто. Отстранете капака, обърнете патладжана и направете кухина с мерителна лъжица. Поръсете образувалата се лодка с риган, сол и черен пипер.
Настържете на ренде кашкавала и сиренето, поставете върху патладжана. След това сложете жълтък на всяка лодка (можете да използвате цялото яйце, ако желаете).
Покрийте тигана с капак, задушете, докато сиренето и кашкавала се разтопят и яйцето стане готово Сервирайте горещо